قرص لورازپام نوعی داروی ضداضطرابی است که با کاهش عملکرد سیستم سمپاتیک و سیستم عصبی مرکزی مغز به رفع تنش و استرس کمک میکند. از لورازپام در درمان اختلالات اضطرابی و مشکلات خواب معمولا استفاده میشود. با این حال به دلیل عوارض و خاصیت اعتیادآوری این دارو، متخصصان آن را با احتیاط تجویز میکنند. از طرفی این دارو راهی برای درمان قطعی نبود و تنها برای کوتاه مدت باید مصرف شود. درمانجویان با توجه به مشکلشان باید به دنبال راهی برای درمان کامل باشند. در ادامه به طور کامل درباره داروی لورازپام صحبت کردهایم. برای آشنایی با سایر داروهای ضد اضطراب کلیک کنید.
منبع : قرص لورازپام
موارد مصرف و آشنایی با قرص لورازپام
لورازپام نوعی داروی ضداضطرابی است که در طبقه بندی دارویی در دسته بنزودیازپینها قرار میگیرد. لورازپام از طریق افزایش برخی انتقال دهندههای عصبی در مغز نظیر گابا باعث افزایش اثرات مهاری در سیستم عصبی مرکزی میشود و در نتیجه به رفع تنش و اضطراب کمک میکند. از همین رو متخصصان از این دارو جهت درمان اختلالات اضطرابی و مشکلات خواب کمک میگیرند. با این حال باید توجه داشته باشید که بنزودیازپینها داروهایی هستند که قابلیت اعتیادآوری دارند و میتوانند وابستگی جسمانی و روانی ایجاد کنند، از همین رو مصرف سرخود آنها به هیچ وجه توصیه نمیشود.
عوارض جانبی قرص لورازپام
لورازپام همانند هر داروی دیگری در کنار آثار مثبت به طور بالقوه میتواند یکسری عوارض جانبی را نیز به همراه داشته باشد. با این حال این عوارض در همه افراد دیده نمیشود. به عبارت دیگر هرکسی که لورازپام مصرف میکند لزوما با عوارض زیر رو به رو نخواهد شد. در صورت مشاهده هریک از عوارض زیر باید مشکل خود را با متخصص در میان بگذارید و در مورد ادامه مصرف دارو یا نحوه قطع آن با او مشورت نمایید. برخی از شایعترین عوارض عبارتند از:
- دچار شدن به سرگیجه و از دست دادن تعادل حرکتی
- دچار شدن به مشکلات گوارشی نظیر یبوست، حالت تهوع، سوزش سر معده
- ایجاد تغییراتی در اشتها
- بروز تغییراتی در میل یا توانایی جنسی
- سردرد
- تاری دید
قرص لوراپام و عوارض جانبی غیر شایع
آنچه در بالا ذکر شد عوارض جانبی رایج در مصرف لورازپام بود. با این حال ممکن است درصد کمتری از بیماران با عوارض جدیتری مواجه شوند. این عوارض مواردی نظیر دچار شدن به توهم، بروز تغییرات خلقی، تجربه افکار خودکشی، دشواری در تکلم، ایجاد تغییراتی در بینایی، دشواری در راه رفتن، احساس ضعف غیرمعمول، بروز اختلالاتی در حافظه، علائم عفونت نظیر تب و سرفه، کاهش هشیاری، تنگی نفس و تشنج را در برمیگیرند. در صورت مشاهده هریک از علائم گفته شده سریعا با پزشک تماس گرفته یا به اورژانس مراجعه نمایید.
هشدارهایی در مورد مصرف قرص لوزاپام
هنگام مصرف لورازپام لازم است که به برخی هشدارها توجه نمایید که در ادامه به مهمترین آنها اشاره کردهایم:
- در صورتی که به داروهای مشابه با لوزارپام نظیر دیازپام یا آلپرزولام حساسیت دارید، حتما قبل از شروع مصرف این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- در صورت داشتن مشکلات پزشکی نظیر بیماریهای کلیوی، کبدی، ریوی، مشکلات تنفسی نظیر آپنه انسدادی و دچار بودن به هرگونه مشکل روحی روانی حتما قبل مصرف لورازپام این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- در صورت داشتن هرگونه سابقه شخصی یا خانوادگی در مورد سوء مصرف مواد یا الکل این موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
- استفاده از این دارو سطح هشیاری شما را پایین آورده و میتواند باعث تاری دید و مشکل در تمرکز شود. از همین رو پس از مصرف لورازپام از انجام فعالیتهایی که به هشیاری بالا نیاز دارد، نظیر رانندگی خودداری کنید.
- هرگز این دارو را با الکل یا مواد دیگری که روی هشیاری اثر میگذارند مصرف نکنید.
- قبل از انجام جراحیهای مرتبط با دندان، متخصص را در جریان مصرف لورازپام قرار دهید.
- استفاده از این دارو برای دوران بارداری و شیردهی توصیه نمیشود. در نتیجه اگر در این دوران قرار دهید برای یافتن داروی جایگزین با پزشک مشورت نمایید.
تداخلات دارویی با لورازپام
استفاده از برخی داروها در کنار لورازپام میتواند متابولیسم آن را تحت تاثیر قرار داده و منجر به تشدید عوارض جانبی گردد. از جمله این داروها میتوان به سایر داروهای ضد اضطرابی، داروهای ضد تشنج نظیر کلوزاپین، داروهای تجویزی برای مشکلات تنفسی نظیر تئوفیلین و سایر داروهای مرتبط با اختلالات اعصاب و روان اشاره کرد. اگر این داروها را مصرف میکنید حتما قبل مصرف لورازپام این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. برای آشنایی با برترین روشهای درمان اضطراب شدید کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی و اضطراب میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02166419012 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
آیا لوزاپام اعتیادآور است؟
بله، لورازپام نوعی داروی ضداضطرابی بنزودیازپینی است که می تواند وابستگی جسمانی و روانی ایجاد کند. از همین رو استفاده از این دارو تنها باید در مقادیر بسیار کنترل شده و زیر نظر پزشک صورت بگیرد.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
قرص لورازپام ,
:: بازدید از این مطلب : 438
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0